Császár Magdolna

Honlap: www.cestmoi.hu

www.cestmoisilkart.com

Facebook: C’est Moi Silk Art

Stúdió : Budapest 1021 Hűvösvölgyi út 102.

Telefon:+36 30 2418116

Császár Magdolna iparművész vagyok. Selyemfestéssel , nemezeléssel és ékszerekkel foglalkozom. A selyemfestés egy igazi szerelem számomra! A színek mindig erősen hatottak rám, mint a szépség és érzelmek kifejezője. Így az alkotásaimban is megjelennek a színeknek ezer kavalkádja, amit a selyem még ragyogóbbá varázsol.. A selyem egy bámulatos anyag számomra ..ahogy a kis selyemgubóból letekeredik a finom és erős szál és egy semmihez sem hasonlítható kelme lesz belőle. Fölfeszítem a selymet a keretre és egyszer csak megelevenedik fantáziám a fehér anyagon. Sálak, stólák, szoknyák és blúzok készülnek, mindenből csak egy, mert ha akarnám sem tudnám kétszer ugyanazt megfesteni! A selymeket professzionális festékkel festem, majd gőzöléssel fixálom. Legkedvesebb motívumok számomra : a mező virágai , íriszek, levelek, kacskaringók, pávaszemek, rózsák... Mint selyem festő keresem az új lehetőségeket ,amit egy ősi technikában leltem meg , ez a nemezelés.

A legfinomabb ausztrál merinó gyapjút kombinálom a kézzel festett selyemmel . A finom gyapjú szálak a szappanos hengergetés , gyúrás hatására átmennek a selyem szálai közé és szinte összeépül a két anyag. Így plasztikus formákat is tudok létrehozni... Számos kiállításon vettem részt . Büszkeségem a Nigériában Lagosban megrendezett sister Artist nemzetközi és kulturális kiállításon képviselhettem hazánkat ahol a nő mint művész volt a rendezvény témája.

Számomra ez munka igazi szenvedély és boldoggá tesz a készítése és azt szeretném , hogy aki viseli ezeket a selyem csodákat szintén érezze a szeretetet amivel ezek a tárgyak készültek.