Boldizsár Károly

BomoArt Budapest

Honlap: www.bomoart.com

Tel: +36/1/318-7280

A Bomo Art Budapest név mögött kiváló, lelkes munkatársakból álló csapat alkotja a kézműves manufaktúrát, akik együttes erővel tesznek meg mindent a célért: szorosabbra fűzni ember és könyv kapcsolatát, felébreszteni az alvó alkotásvágyat. A Bomo Art csapat szeme előtt folyamatosan az a törekvés lebeg, hogy szép, színvonalas termékeikkel kivételes örömet szerezzenek a leendő naplótulajdonosoknak.

A Régiposta utcában található üzlet 2000 óta várja a papír és bőr kedvelőit. A kínálatot akkor naplók, csomagolópapírok, képeslapok, fotóalbumok alkották, azóta pedig receptes könyvekkel, különböző méretű telefonregiszterekkel, más méretű naplókkal és praxinoszkóppal bővült a választék/repertoár. A minőségi kecske- és báránybőröknek, vízjeles papíroknak köszönhetően pedig sokkal exkluzívabbak lettek a termékek.

A Bomo Art Budapest nemcsak elnevezésében és székhelyét tekintve kötődik a fővároshoz, hanem papírjain is visszaköszönnek Budapest jellegzetességei. Megjelenik például az Opera, a Gresham-palota és még megannyi más csodás fővárosi épület apró részlete, s a város térképe is az ívek díszévé vált. A boldog békeidők hangulatát idézik a régi plakátok, képeslapok, kották motívumai, valamint a hazánk nagy művészeivel büszkélkedő papírok is.

Boldizsár Károly gyerekkora óta a papír szerelmese. Mikor egy nyomdában beleszippantott a címkék, cetlik összetéveszthetetlen illatába, megérintette valami. Véletlenek sorozata után végül szakmailag is a papírok világába csöppent, s a mai napig megdobban a szíve, mikor kikerül a nyomdából egy-egy frissen kinyomott Bomo csomagolópapír.

Boldizsár Károly:Cégemet 1997-ben indítottam útjára, mely napjainkra kisebb kézmûves manufaktúrává nõtte ki magát.1994- ben végeztem a Tótfalusi Kis Miklós Nyomdaipari Középiskolában. Filozófiánk: szorosabbra fûzni ember és könyv kapcsolatát, felkelteni az alkotás vágyát. Megalakulásunk óta arra torekszünk, hogy termékeinkben összekötve külcsint a minõséggel, örömet nyújtsunk tulajdonosaiknak.

Boltomat 2000-ben nyitottam a Régiposta utcában

A termékeket magma tervezem, és többed- magammal állítom elő műhelyemben amely a IX. kerületben található.A csomagolópapírokat magunk rajzoljuk, egyedileg tervezem a könyveinkhez.A naplókat, albumokat kézzel kötjük, gépek használata nélkül.Csomagolópapirjaink, képeslapjaink témai magyar vonatkozásúak.Olyan művészekkel dolgozom együtt, mint Paál Sándor, aki tűzzománccaival méltán neves kézművese hazánknak, s az ő zomancai díszítik bőrkötéses naplóinkat, fotóalbumainkat.

Referenciák:

Folyamatosan dolgozunk a Four Seasons hotelnek, mely az egyik legpatinásabb szálloda Budapesten, valamint a bécsi Belvedere múzeumnak.

Több neves könyvesboltban is kaphatóak termekeim - Írokboltja, Vince könyvesboltok, Líra.

A Green Papírban mely az egyik legszebb és legnagyobb papírbolt Budapesten, egy “Shop in Shop” található .

Kiállítások:

2004 – 2009 Frankfurt Paper World