Boros Hajnal

Honlap: www.agyagekszerek.hu

Tel: +36/30/437-8833

"Ékszerek a tűzből"
A kerámia szeretete sok-sok éve ragadott magával. Használati tárgyak készítése után elkezdtem ékszereket tervezni, majd elkészíteni őket. Az agyag egy nehéz, robusztus anyag, az ékszer pedig ennek pont az ellenkezője - könnyed, lágy.
Az itt látható tárgyaim, ékszereim egy ősi Japán eljárással, szabad tűzön égetett raku technológiával készültek.
A raku a nyugalom művészete.
"Amikor a Rakumester megnyitja a kemencét a másodperc törtrésze alatt kell cselekednie, nincs múlt és nincs jövő, teljesen tökéletesen árad a pillanattal visszafordulás, előresietés, tétovázás nélkül.. mint a folyó, nem helyesbít, nem a technika tökéletesítése a cél, hanem a megtapasztalása. Az odafigyelés összpontosításában viselkedése akár a vízé, nyugalma akár a tüköré, válasza akár a visszhangé…"