Csepi Mária

Marikoo

Honlap: www.mariiko.com

Tel: +36/20/353-5900

A fonál és a kötés szeretetét édesanyámtól tanultam. Már kislányként sálakat, szoknyákat, kardigánokat kötöttem magamnak és a családnak. Később, a munka melletti kikacsolódást és a kreatív kihívást jelentette számomra a kötés; különleges ruhákat, sőt fürdőruhát is kötöttem fejből. Nem létezett olyan bonyolult fazon, amit ne tudtam volna formába, azaz fonálba önteni.

Jó pár éve aztán megláttam az utcán egy ismerős fiatal lányt a nagymamája holland selyemfőkötőjében. Különleges volt, ahogyan ezt az ősi fazont a modern ruháihoz viselte. Már aznap megkötöttem ugyanezt gyapjúból. Hatalmas sikere lett, és ez fordulatot hozott „kézikötő” pályafutásomban.

Azóta főleg sapkákat és hozzá illő sálakat kötök. Izgalmas kihívás számomra, hogy a kötés ősi technikáját a modern formavilághoz és trendekhez igazítsam. Ebben sokat segít a lányom, aki a családi hagyományt követve, szintén beleszületett a fonalazásba. Élvezzük a színek harmóniáját, és azt, amikor vásárlóink, a mariiko sapkákkal a fejükön, a tükörbe pillantva felfedezik egy új arcukat.