Hürkeczné Fazekas Mariann

Parti Szőrme Kft.

Honlap: www.partiszorme.hu

Tel: +36/30/239-6177

Cégünket Parti József 1946-ban alapította egyéni vállalkozóként.

Kitartó munkája eredményeként 1980-ban a Budapesti Nemzetközi Vásár Nagydíját nyerte el, 1985-ben megkapta a Magyar Népköztársaság Kiváló Munkájáért járó ezüst fokozatát is. Az 1968-as téli olimpián a magyar csapat a Parti család által készített fehér bundában jelent meg.

A szűcsmesterséget lánya Parti Mária tovább folytatta, az irhabundákat kézzel hímzett népi motívumokkal is gazdagította, ezért a Népművészet Ifjú Mestere címet nyerte el 1980-ban.A családi tradíciókat tovább folytatva 1994-ben Parti József unokája a jelenlegi cégvezető Hürkeczné Fazekas Mariann férjével megalapította a Parti Szőrme Kft.-t, mely a mai modern technológiák mellett megőrizte a szakma hagyományait is. A cég fennállása óta folyamatosan részt vesz különböző rendezvényeken, például a Szegedi Karácsonyi Vásáron több, mint 15 éve minden évben megjelenünk. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy 2009 telén és 2010 tavaszán ott lehettünk Budapesten a Népművészeti Egyesületek Szövetsége által szervezett vásárokon, mely Magyarországon, kategóriájában az egyik legrangosabb rendezvénynek számít.

Kiállítások és vásárok melyeken az utóbbi években szerepelt a vállalkozás:

2010 Budapesti Tavaszköszöntő Kézműves Vásár

2009 Budapesti Karácsonyi Vásár- Budapesti Vadászati Világkiállítás

1996 Budapesti Nemzetközi Vásár

2004 Tű, cérna, olló – nemzetközi kiállítás sorozat

2007 (Helyszínei: Szolnok, Kézdivásárhely, Rozsnyó, Kismarton)Egy jász település a Nagykunságban

2009 (Kunszentmárton Helytörténeti Múzeum), az I. Kun Világtalálkozó kísérőrendezvénye