Ligeti János Norbert (Juhász Tünde)

Üvegműves

Budapest

Honlap:

Tel:

A kreativitás egész életemben jelen van, kisgyerekkoromtól kezdve mindig találtam magamnak olyan elfoglaltságot, melyben alkothattam valamit saját örömömre. Hosszú volt az út, amíg rátaláltam arra az anyagra, mely igazán közel áll hozzám, de 10 évvel ezelőtt, amikor az első üvegvágást ejtettem, az üveg azonnal elvarázsolt és nagy változásokat hozott az életembe. A szépre és a harmóniára való igény mindig is bennem volt. Szerencsésnek érzem magam, mert olyan munkám van, amit szeretek és megvalósíthatom benne ezeket a számomra fontos törekvéseket.

Egykori hobbim szép lassan hivatássá vált. Nap mint nap számtalan inspiráció késztet újat alkotni, tele vagyok ékszer tervekkel, szinte még meg sem valósult az egyik, már újabb ötleteket vetek papírra, rajzolok, tervezek.

Ékszereim készítése során színes üveglapokból vágom ki a formákat, majd több rétegben olvasztom össze kemencémben, magas 800C körüli hőmérsékleten. A fokozatos hűtési folyamat végén a kemence felnyitása még mindig ugyanazt a kíváncsiságot, örömöt és lelkesedést adja számomra, mint amikor legelső alkalommal tettem ezt. Valamennyi ékszerem egyedi, saját tervezésem és személyes kivitelezésem. Legszívesebben valódi bőrrel kombinálom az üveget.

A bőr kiegészítőket kézműves manufaktúrában készítik kifejezetten ékszereim számára, így azok is egyediek, gondosan kivitelezett, minőségi darabok.

Szeretem a színeket!!! Az üvegben olyan csodás anyagra leltem, melynek segítségével mások számára is megmutathatom ezt. A színek, az alapanyagok és az alkalmazott technikák korlátlan lehetőséget adnak erre. Így lesz minden ékszerem más és más! Kívánom, alkotásaim vigyenek örömöt és fényt a Te életedbe is, hiszen az üveg nem más, mint maga a "megszilárdult fény".