Kaszap Ákos

Facebook: facebook.com/fonixkeramia

Instagram: instagram.com/fonixkeramia

Telefon: +36 70 360 2791

Kerámia műhelyünk 1998-ban alakult. Jelenleg Szentendrén dolgozunk egy kis családias hangulatú műhelyben.

Szeretjük a fehér agyag szépségét, az egyszerű formákat, a tiszta színeket és a madarakat...

A különböző konyhai edényekre (kancsókra, bögrékre, müzlis tálakra, vajtartókra, tányérokra) saját magunk által tervezett, színes madarakat, baglyokat festünk. Emellett fürdőszobai kiegészítőket (szappantartót, fogmosó poharat, szappanadagolót)  is készítünk különböző madaras mintákkal. Egyéb szárnyas lényekkel is szóba állunk, például karácsonykor megjelennek kerámiáinkon az angyalok.

Termékeinket a MANK (Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.) szakmai zsűrije szerzői jogi védelem alá tartozó, egyedi jellegű, színvonalas kézműves terméknek minősítette.

Edényeink a mai kor igényeinek megfelelően mosogatógépbe is tehetők, valamint mikrohullámú sütőben is használhatók. Természetesen semmilyen egészségre káros anyagot nem tartalmaznak.

Folyamatosan keressük az anyagban rejlő új lehetőségeket. Célunk, hogy a hagyományos, kézműves technikák és a modern motívum- és formavilág találkozásából egy új egyedi stílus és harmónia születhessen. Minden kerámiánk, az első munkafázistól az utolsóig, manufakturális körülmények között egyesével, kézzel készül.

És persze szívvel-lélekkel...

Reméljük, hogy örömteli, vidám perceket szerzünk velük mindenkinek!