Mérei Mónika/Balla György

Keramikus

Bokréta Manufaktúra

Férjem, Balla György 1979-óta foglalkozik kerámiakészítéssel. Tanítója és mestere M. Kiss Katalin iparművész volt, akitől megtanulta az agyag és a művészet szeretetét. 1985-től G. Heller Zsuzsa iparművésszel dolgozott együtt. 1990-ben én is kerámia művészeti iskolát végeztem, azóta közösen dolgozunk saját műhelyünkben. 1995-től illatos úti iskola keramikus tanulóit tanítottuk.Több éven keresztül a tanulók oktatása mellett, felnőtteknek tartottunk kerámiafoglalkozást. Tanulóink közül kerültek ki azok a segítőink, akikkel mai napig együtt dolgozunk.Több magyar és külföldi vásáron vettünk részt. Többek között a Vörösmarty téren a karácsonyi vásáron és a tavaszi fesztiválon már 9 alkalommal. Rendszeresen részt veszünk, a Művészetek Völgyében a fazekas találkozon ,ahol 2006-ban zsüri és közönség szavazat alapján elnyertük a ,,Legszebb kiállító stand,, címet.Az agyaggal töltött több mint 30 év alatt az egyszerű rusztikus formáktól, a díszes szecessziós formákig, a kelta világ művészetén át többféle stílust készítettünk.

A Bokréta manufaktura egy igazi magyar, családi vállalkozás, amelynek gyökerei 25 évre nyúlnak vissza - azóta foglalkozunk kerámiával. Kezdetben kerámia edényeket, étkészletet,konyhai használati tárgyakat, díszeket készítettünk. Gyerekkorom óta szenvedélyesen kötődöm a virágokhoz, így nem véletlen, hogy megszületett a Bokréta ötlete.A mi virágaink - a mezei virágoktól eltérően -, kerámiából vannak. A színpompás virágkavalkád, különböző színű és formájú bóbitáival meghitté, otthonossá varázsolja a kertek egyszínű zöldjét, és vidám hangulatot csempész a nappalikba. A csokrokra tekintve bizakodás és optimizmus költözik belénk, egy szürke nap után is!