Pesti Tamás

Pesti és Tsa Bt.

Honlap: www.tiffanyuveg.hu

Tel: +36/30/950-5876

Családi vállalkozásunk 2003 januárja óta foglalkozik díszüvegezéssel. Annak idején feleségem Edőcs Mártánál tanult, majd különböző egyéb tanfolyamokon, pl. fusing ékszerkészítésen vett részt. Ezt követően autodidakta módon tanultuk ill. tanuljuk ezt a mesterséget. Folyamatosan képezzük magunkat, sokat kísérletezünk és minden próbálkozásunkat gondosan dokumentáljuk.Így tudunk viszonylag kis méretben (pl. állatka figuráink) úgy játszani különböző anyagokkal,hogy azok „egymásba kapaszkodva” üvegformában is meg tudják jeleníteni gyermekeink rajzait.

Kis méretű munkáink mellett készítünk nagy díszüveg felületeket is ajtókba,ablakokba,térelválasztó falakba stb. Nagyobb referenciamunkáink: tavaly mi nyertük el a Pápai Református Gyülekezeti Ház biblia szimbólumának kivitelezési lehetőségét. Így egy több mint 3,50m magas és helyenként 1,20m széles üvegfelületet alkothattunk meg, melynél a Tiffany- és ólomüvegezési technika üvegfestéssel együtt juttatta kifejezésre a bibliai igét.

Munkáinkat lakóhelyünkön (Gödöllő) kívül már több helyen is kiállítottuk ill. kiállítjuk,a teljesség igénye nélkül:

Betlehemi jászol kiállítás ,Budapest; Rácalmás; Gozsdu Udvar stb. Kézműves vásárokba 2004-től járunk, azóta az ország majd’ minden pontjára eljutottunk. A nagy rendezvények (pl. Művészetek Völgye 2005 óta,Szegedi Hídivásár stb.) mellett sok családias hangulatú kézműves vásáron is részt veszünk,ahol sok esetben mesterség bemutatót is tartunk.

2006-tól külföldi rendezvények rendszeres résztvevői is vagyunk. Pl. azóta járunk a lengyelországi Ószandecre (Stary Sacz),ahol 2007-ben minket bíztak meg a magyar delegáció(csaknem 300fő) Szent Kingát ábrázoló ajándékának, egy üvegképnek az elkészítésével. Az elmúlt években többször megfordultunk Erdély, Ausztria,Lengyelország és Olaszország sok színvonalas kézműves rendezvényén.

2008-tól az Artigiano in Fiera Milánó rendszeres kiállítói voltunk. Ez a 9-10 napos rendezvény, az óriási látogatottságával megmutatta nekünk,hogy egy nagy karácsonyi vásárra milyen sokszínű és nagy árukészlettel kell felkészülnünk, annál is inkább,mert portékánk minden egyes darabját mi készítjük.