Sziffer Péter

Kézműves

2009 Pilisszentlászló Kossuth utca 16/a.

Honlap: www.parpar.hu

Telefon:: +36/20/2825541

1971- ben születtem Dunaújvárosban.

Tanulmányaimat is ott végeztem,kereskedelmi szakközépiskolában, majd felvételt nyertem a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolára Budapesten. Tanulmányaimat itt nem fejeztem be, mert 20 éves koromban úgy döntöttem, hogy utazni szeretnék a világban, hogy autentikus módon tapasztalhassam meg, hogy hogyan élnek, dolgoznak az emberek a világ különböző pontjain. Sok, sok tájon megfordultam, és rengeteg kézműves szakmával találkozhattam, és megláthattam ,hogy hogyan jelenik meg a kézművesség az emberek életében.

Hazatérésem után több anyaggal ismerkedtem, próbálgattam, hogy melyik áll hozzám a legközelebb.

Készítettem üvegharangokat, fa harangokat, térbeli forgókat fából. Minden olyan dolog érdekelt, ami színt, hangot, mozgást hoz az emberek életébe.12 évvel ezelőtt találtam rá a száraz termésekre, mint alapanyagokra. A hétköznapjainkban megjelenő ünnepi koszorúkat, (pl. adventi) dekorációs és népi füzéreket (pl. fokhagyma, pirospaprika) szerettem volna egy kicsit átformálni és egy színes ötvözetben megjeleníteni a mai hétköznapi élethez igazodva.Termékeimet természetes alapanyagú szappanokkal is készítem és 100%-os növényi illóolajjal illatosítom.12 év alatt évről évre újabb ötletek születnek, és egyre több anyagot kombinálok termékeim elkészítésénél.

Az elmúlt 12 év során részt vettem számos nagy magyarországi rendezvényen: Vörösmarty téri Karácsonyi vásár, Tavaszi Fesztivál Vörösmarty tér, Mesterségek Ünnepe,Nemzeti Vágta, Szegedi Hídi vásár, Kapolcs stb.