Ócsag Zsolt

Dunakeszi

Carneol Clocks

Honlap: www.carneol.hu

1958 június 02-án születtem Budapesten.

1982-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen gépészmérnöki diplomát szereztem.1983-tól 1990-ig az ÁTK-TKI-ban Herceghalom, dolgoztam mint kutató. Kutatási területem energetikai berendezések tervezése volt. 1990-től érdeklődésem fokozatosan a saját magam által gyártott és kivitelezett termékek felé fordult. Először a Thermosol GMK-t alapítottam meg, majd 1996-ban a Carneol Üvegstúdiót-t, ahol dolgozom, és amelynek fő tulajdonosa vagyok. Üzleti elképzelésem az volt, hogy kis sorozatú, magas művészi színvonalú , egyedi kézműves üvegtermékeket állítsunk elő idehaza, Magyarországon. Az első kemencéket, gyártó sablonokat, magam terveztem és kiviteleztem. Több egyedi gyártási eljárást fejlesztettünk ki, részben a MAG Zrt sikeresen elnyert KMOP pályázatai segítségével,, mely eljárásokat jelenleg is alkalmazzuk.

A termékek kialakításában folyamatosan iparművészeket vontam be, közülük a legfontosabb Árki Bernadette, aki a stúdió alapító tagja is volt. A tárgyaink dizájnja a népi motívumvilág továbbgondolásából egy új kézműves üveggyártási technológiához alapul.1997-ben Dunakeszin a Repülőtéri út 1 sz. alatt sikerült egy 300 m2-es ipari épületet venni,jelenleg is itt folyik a termelés. Az általunk kézzel készített üvegtárgyakra a dekort festéssel helyezzük fel. A stúdióban jelenleg 6 fő dolgozik.

2005 óta kiállítóként, minden évben részt veszünk a jelentősebb európai kiállításokon:Ambiente Frankfurt, Maison Objet Párizs, NEC Birmingham. Jelenleg termelésünk nagyobbik részét külföldi galériák vásárolják meg. Kizárólag csak saját márkanevünk alatt forgalmazzuk az áruinkat. A legjelentősebb hazai megjelenési helyünk a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, ahol termékeink évek óta jelen vannak.